Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شنای پروانه» که موفق‌ترین اثر جشنواره فیلم فجر سال گذشته بود، با میزان فروشی بسیار پایین‌تر از حد پیش‌بینی‌ها به اکران خود پایان داد.

به‌گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «شنای پروانه» به کارگردانی «محمد کارت» و تهیه کنندگی رسول صدرعاملی پس از حدود یک ماه نمایش در سینماهای کشور به اکران خود به‌صورت داوطلبانه پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم شب گذشته آخرین اکران‌های رسمی خودرا نیز پشت سر گذاشت و هم اکنون و بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی سامانه مدیریت فروش و اکران سینما، با 2 میلیارد و 342 میلیون تومان که حاصل فروش 140 هزار بلیت است، صدرنشین جدول بی‌رونق اکران در روزهای کرونایی است.

«شنای پروانه» نخستین فیلم بلند «محمد کارت» است که سال گذشته در جریان سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، مه‌لقا باقری، پانته‌آ بهرام و علی شادمان بازیگران این فیلم هستند. رسول صدرعاملی نیز تهیه‌کننده این فیلم است. او حدود دو هفته پیش از کناره‌گیری این فیلم از جریان اکران به بهانه اوج گرفتن بیماری کرونا خبر داده بود.

اوایل این هفته هم محمد شایسته دبیر شورای صنفی نمایش،با اعلام خبر موافقت این شورا با توقف نمایش شنای پروانه گفت:تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار این فیلم قبول کرده بودند که برای بازگشایی سینماها فیلم خود را تحویل بدهند. به این ترتیب فیلم آنها اکران شد و چهار هفته هم روی پرده سینماها بود. همچنین مقرر شد در فرصت مجدد یا بعد از ایام محرم یا در عید نوروز این فیلم مجدداً اکران می‌شود.

این فیلم مضمونی اجتماعی دارد و در نگارش فیلمنامه آن علاوه بر محمد کارت، حسین دوماری و پدرام پورامیری نیز مشارکت داشته‌اند.

«شنای پروانه» در سی و هشتمین دوره از جشنواره فیلم فجر(بهمن ۱۳۹۸) موفق شد با دریافت پنج جایزه، موفق‌ترین فیلم لقب بگیرد. سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری و صداگذاری، تدوین، نقش مکمل زن، نقش مکمل مرد و جایزه بهترین فیلم برگزیده تماشاگران، دستاورد «شنای پروانه» در این دوره از جشنواره فیلم فجر بود.

فیلم با یک موقعیت بحرانی آغاز می‌شود که بهانه آن انتشار تصاویر خصوصی زنی به نام «پروانه» (طناز طباطبایی) است. «هاشم» شوهر پروانه (امیر آقایی) که از اراذل و اوباش شناخته‌شده جنوب شهر است، در واکنش به این اتفاق کارهایی می‌کند که وقایع بعدی داستان را با محوریت برادر او یعنی «حجت» (جواد عزتی) رقم می‌زند.

روایت جاندار محمد کارت از روابط شخصیت‌ها و ملموس بودن فضا و دیالوگ‌ها در بستر داستانی متشنج باعث می‌شود تا تماشاگر پابه‌پای حل معمای محوری فیلم جلو برود و به‌اصطلاح از صندلی خود تکان نخورد.

با این حال با وجود استقبال نسبتاً خوب (و نه خیره‌کننده و در حد فیلمی خبرساز همچون شنای پروانه) در هفته اول اکران این اثر،با توجه به اوج‌گرفتن دوباره شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان و فوتی‌ها شاهد کاهش قابل‌ملاحظه تعداد مخاطبان این فیلم بودیم. 

به این‌ترتیب، موفق‌ترین فیلم جشنواره فجر سال گذشته با موضوعی ملتهب و فرم و محتوایی جذاب نتوانست در اکران وضعیتی مناسب داشته باشد و با رقمی بسیار پایین‌تر از پیش‌بینی‌های معمول فعلاً از پرده‌ها پایین آمده است.

تجربه «شنای پروانه» نشان داد که تماشاگران سینما با توجه به اوج‌گیری دوباره کرونا همچنان رغبتی برای حضور در سالن‌های سینما ندارند و سازمان سینمایی باید به فکر تمهیدات جایگزین برای شیوه اکران فیلم‌های سینمایی باشد.

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: ویروس کرونا محمد کارت آمار فروش فیلم های سینمایی فیلم شنای پروانه جشنواره فیلم فجر شنای پروانه موفق ترین ترین فیلم محمد کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۸۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال

با تمدید مهلت ثبت نام، دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند.

 دانشجویان تمامی رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح مختلف می‌توانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «علوم انسانی»، «کشاورزی و منابع طبیعی»، «علوم پزشکی و دامپزشکی»، «هنر و معماری» و بخش «ویژه» به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

 براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشر شده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب در بازه زمانی ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۲، ثبت‌نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخه‌ای از متن زبان اصلی آثار ترجمه شده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است.

همچنین دانش آموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغ التحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی فوق الذکر (۱۴۰۲-۱۴۰۱) به چاپ رسانده‌اند نیز می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

کتاب‌های الکترونیک ارسال شده به دبیرخانه جشنواره نیز باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند.

یادآور می‌شود آثار دریافت شده بازگردانده نخواهند شد و به آثار برگزیده‌ای که توسط بیش از یک نفر تألیف یا ترجمه شده‌اند، صرفاً یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
براساس این فراخوان، ناشران نیز می‌توانند آثار دانشجویی خود را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی، به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. همچنین در آیین اختتامیه جشنواره از ناشرانی که اهتمام جدی در نشر آثار دانشجویی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

بخش ویژه جشنواره نیز به موضوعات اقتصاد دانش بنیان و تولید ملی، ادبیات پیشرفت و مطالعات جمعیت اختصاص دارد.

گفتنی است علاقه‌مندان باید پس از ثبت نام از طریق سامانه اینترنتی به آدرس www.isba.ir، دو نسخه از اصل اثر را به همراه فرم ثبت‌نام اینترنتی به آدرس پستی دبیرخانه جشنواره در تهران، خیابان انقلاب، خیابان فخر رازی، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک ۷۲، صندوق پستی ۱۱۶۳-۱۳۱۴۵ سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ارسال نموده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۶۶۹۵۲۷۲۷ تماس حاصل نمایند.

مهلت ارسال آثار به بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال تمدید شد.

همچنین بر اساس فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را در سه بخش اصلی، ویژه و بین‌الملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

دانشجویان و طلابی که در بازه زمانی ۷/ ۷/ ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲/۶/۳۱ از پایان‌نامه خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دفاع کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی به نشانی isba.ir در جشنواره شرکت کنند. آخرین مهلت ثبت نام بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شده است.

بر اساس اعلام کمیته علمی بیست و یکمین جشنواره ملی پایان‌نامه سال، بخش اصلی این جشنواره شامل حوزه‌هایی در شش گروه علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی است. بر این اساس، در هریک از گروه‌ها دانشجویانی که صرفاً در موضوعات زیر از پایان‌نامه خود دفاع کرده باشند، می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

منبع: سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد‌دانشگاهی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • گیشه سینماها در هفته دوم اردیبهشت چقدر فروخت؟
  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها
  • نفرین محمد پنجعلی پشت سر دو کاپیتان پرسپولیس!
  • برگزاری اولین جشنواره ی خوشنویسی امیرنظام گروسی
  • شناگر کردستانی در مسابقات شنای نابینایان و کم بینایان کشور درخشید
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • پایان مسابقات اسکیت فری استایل با معرفی نفرات
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر